Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
REMI U GRADSKOM DERBIJU
Vijesti

REMI U GRADSKOM DERBIJU

10.05.2022 u 23:00h

Sarajevo i Željezničar su remizirali u sklopu 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na zanimljivom meču odigranom na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” krajnji rezultat glasio je 1:1.

Sarajevo je bilo mnogo bolji rival od početka utakmice i dobra igra je krunisana već u 10. minuti. Nakon jedne duge lopte Hebibovića, lošu reakciju desnog beka gostiju iskoristio je Suljić koji izlazi sam na protivničkog golmana koji brani njegov udarac. U nastavku napada Hebibović pogađa prečku nakon čega se lopta odbija ponovo do Suljića koji postiže gol za 1:0.

Sarajevo je bilo bolji tim kroz cijelo prvo poluvrijeme, dok gosti nisu stvorili ozbiljniju šansu u tom periodu. Najbolju priliku za naš tim imao je Hebibović u 19. minuti meča ali je lopta nakon njegovog udarca završila na stativi.

U drugom poluvremenu gledali smo znatno lošiju utakmicu. Gostujući trener izvršio je četiri izmjene što mu je u 66.minuti donijelo rezultat. Nakon velike gužve poslije slobodnog udarca, nespretno je reagovao Amer Dupovac i pogodio mrežu Dizdarevića za 1:1. Do kraja utakmice Sarajevo je imalo najbolju priliku na meču, poslije sjajnog centaršuta Šabanovića glavom je šutirao Ahmetović, ali je njegov udarac odlično odbranio golman gostiju.

Bordo tim je poslije ovog remija ostao na 4. poziciji na tabeli, sa 4 boda više i utakmicom više u odnosu na ekipu Željezničara. U narednom kolu naš tim gostuje kod ekipe Širokog Brijega. Utakmica se igra u subotu od 17 sati.

30. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo - Željezničar 1:1 (Suljić 10’ – Dupovac a.g 66’)

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”

Sudija: Admir Musić (Sarajevo)

Žuti kartoni:  Ahmetović (Sarajevo); Kosorić, Galić, Hajdarević, Štilić, Malić (Željezničar)

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Mujakić, Dupovac, Đokanović, Kapić (Oremuš 81’), Varešanović (Šečerović 81’), Hebibović (Čataković 72’), Suljić (Kobiljar 67’), Ahmetović (Bodul 81’)

FK Željezničar: Bender, Galić, Kosorić, Cocalić, Malić, Mekić, Beća (Hajdarević 56’), Štilić (Drina 89’), Gasal (Zec 56’), Resić (Subašić 46’), Hodžić (Bekrić 56’)