Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi u prvoj utakmici protiv Milsamija
Vijesti

Remi u prvoj utakmici protiv Milsamija

08.07.2021 u 21:00h

Nogometaši Sarajeva remizirali su protiv moldavskog Milsamija (0:0) u prvom meču 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige, a Bordo tim ima razloga da žali za ovim rezultatom jer su posebno u prvom poluvremenu propustili mnogo šansi da dođu do trijumfa.

FK Sarajevo utakmicu je počeo u sljedećem sastavu: Kanurić, Dupovac, Kurdić, Pidro, Šabanović, Oremuš, Đokanović, Sušić, Hebibović, Fanimo i Velkoski.

Sarajevo puno bolje otvara meč, a već u petoj minuti imali su šansu nakon pokušaja Oremuša, no njegov udarac je otišao pored gola. Fanimo je u 12. minuti šutirao pored gola, dvije minute nakon toga i Velkoski nije bio precizan, a u 19. minuti Dupovac je šutirao pored gola. U 19. minuti Sarajevo je preko Fanima imalo veliku šansu, ali tamnoputi krilni napadač je pogodio samo stativu, da bi devet minuta nakon toga Bordo tim imao veliku šansu da s bijele tačke dođe u vodstvo. U kaznenom prostoru tima iz Moldavije oboren je Fanimo, sudija iz Turske Ugurlu pokazuje na bijelu tačku, ali Velkoski nije bio precizan i golman Timbur mu je odbranio udarac. U finišu prvog poluvremena domaći tim je preko Bolohana zaprijetio prvi put, no nije bilo opasnosti po gol Sarajeva, a do kraja prvog dijela nije bilo prilika pa se s početnih 0:0 otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme ponudilo je znatno lošiju igru i tempo nego u prvih 45 minuta, a u takvoj igri viđeno je puno prekršaja na sredini terena te mnogo grešaka s obje strane.U takvoj igri tim Gorana Sablića nije uspio napraviti puno opasnih situacija, pa je meč na kraju završen bez pogodaka i putnik u 2. pretkolo će biti poznat nakon uzvratnog meča.

Uzvratni meč na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra se za sedam dana s početkom u 21 sat.