Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sadiku: Sarajevo mi je dalo sve, to neću zaboraviti. Sarajevo će biti prvak
Vijesti

Sadiku: Sarajevo mi je dalo sve, to neću zaboraviti. Sarajevo će biti prvak

31.01.2018 u 07:51h

Rijad Sadiku, osamnaestogidšnji defanzivac u nastavku karijere nastupit će za belgijski klub Royal Excel Mouscron. Fudbalski klub Sarajevo potvrđuje da je postignut dogovor o transferu mladog defanzivca, koji je istakao želju za prihvatanjem inostrane ponude. Klub je zadržao pravne mogućnosti za dodatne prihode u slučaju budućeg transfera pomenutog igrača.

“Želio bih se prije svega zahvaliti klubu na svemu sto je uradio za mene. Da nije bilo Sarajeva ne bi ja bio ono što sam danas. Zahvaljujući kvalitetnom radu u klubu i mom napornom individualnom radu sam postao reprezentativac. Neke od najljepših trenutaka u svom životu sam doživio noseći bordo dres. FK Sarajevo je prepoznalo moj kvalitet i ponudili su mi prvi profesionalni ugovor čim sam napunio 16 godina. Treninzi sa prvim timom pomogli su mi da napredujem, steknem određeno iskustvo i da se ponašam zrelije.”. rekao je Sadiku, dodavši:

“Bila mi je čast biti član najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini, čiji sam navijač od djetinstva. Svojim kolegama iz prvog tima želim puno sreće. Sarajevo ima dovoljno kvaliteta da osvoji titulu i bilo mi je zadovoljstvo biti član ovog kluba. Sarajevo će uvijek biti u mom srcu i za klub, sve ljude, imam samo riječi hvale.”

Sadiku je rođen 18.1.2000. godine, član je Akademije FK Sarajevo od njenog osnivanja i u protekloj polusezoni bio je priključen prvom timu Sarajeva, ali nije upisao zvanični nastup. Najbolje se snalazi na poziciji štopera, a standardni je omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine. Mladom defanzivcu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Sretno Rijade!