Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

08.12.2022 u 15:00h

FK Sarajevo obavještava javnost da su ispunjene sve obaveze i uslovi koje su investitori, g. Ismir Mirvić i g. Vincent Tan, preuzeli po ugovoru potpisanom 20.09.2021. kada su i zvanično postali vlasnici 98,26% glasačkih prava.

U periodu od ulaska u klub do sada ukupno je uloženo 9,7 miliona KM čime su pokriveni naslijeđeni dugovi, stabilizovano poslovanje i unaprijeđena infrastruktura s posebnim akcentom na poboljšanje uslova u Akademiji FK Sarajevo.

Predstavnici kluba su započeli pregovore sa investitorima o nastavku ulaganja kroz drugu fazu. Gospodinu Mirviću i gospodinu Tanu predstavljen je plan strateškog razvoja kluba u periodu od dvije godine sa ciljem da klub ostvari uspješne rezultate sa prvim timom kao i da se dodatno razvije Akademija FK Sarajevo, što uključuje značajna ulaganja u infrastrukturu kao i najbolji sistem i kadar koji može podržati proces razvoja mladih igrača. 

O ishodu pregovora i daljim koracima u ovom procesu FK Sarajevo će blagovremeno obavijestiti navijače i ostatak javnosti.