Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

08.03.2024 u 16:45h

FK Sarajevo opterećen je težinom kazni koje se nadvijaju nad našim voljenim klubom zbog nedavnih incidenata neprihvatljivog ponašanja pojedinih navijača tokom utakmica.

U posljednjih 12 mjeseci Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naložio je isplatu značajnog iznosa od 163 000 maraka, što je posljedica postupaka koji nisu u skladu s vrijednostima poštene igre i sportskog ponašanja koje njegujemo i veliko finansijsko opterećenje za Klub.

Fudbal nije samo igra koja se igra na terenu - to je veza koja nas sve ujedinjuje. Vaša prisutnost na tribinama otkucaj je srca našeg kluba, pokretačka snaga duha i odlučnosti naših igrača. Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije. Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom.

Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu. Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv. Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti.