Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
SARAJEVO 11. PUT U FINALU KUPA BIH, VELKOSKI ZA HISTORIJU
Vijesti

SARAJEVO 11. PUT U FINALU KUPA BIH, VELKOSKI ZA HISTORIJU

20.04.2022 u 16:30h

Fudbaleri Sarajeva su u revanš utakmici polufinala Kupa BiH savladali Igman iz Konjica rezultatom 2:0 i sa ukupnih 4:0 plasirali se u finale gdje će za protivnika imati mostarski Velež. Revanš protiv Igmana odigran je na stadionu Grbavica zbog toga što stadion u Konjicu ne ispunjava potrebne uslove, a strijelci za naš tim bili su Krste Velkoski i Dal Varešanović.

Velkoski je gol postigao u 28. minuti i na taj način još jednom ispisao historiju. Ovo je za njega bio ukupno 64. gol u zvaničnim utakmicama u dresu FK Sarajevo, čime se izjednačio sa legendarnim Franjom Lovrićem na desetom mjestu liste najboljih strijelaca FK Sarajevo svih vremena.     

Drug gol postigao je Varešanović u 92. minuti utakmice što je za našeg Dala 5. gol na posljednjih 6 utakmica u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine.   

Ovo je za FK Sarajevo jedanaesti plasman u finale Kupa BiH što je rekordan broj nastupa u finalu jedne ekipe u okviru Kupa BiH. Sarajevo je sa sedam trofeja ujedno i najtrofejnija ekipa u ovom takmičenju.

Finale protiv Veleža igra se 19. maja na stadionu “Bilino Polje” u Zenici.   

Revanš utakmica polufinala Kupa BiH

Igman - Sarajevo 0:2 (Velkoski 28’, Varešanović 92’)

Stadion Grbavica

Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin)

Žuti kartoni:  Velić, Ljuca (Igman), Šabanović (Sarajevo);

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Mujakić, Islamović (Šećerović 69’), Đokanović, Palić, Kapić (Hebibović 62’), Velkoski (Varešanović 62’) , Suljić (46’ Kobiljar), Bagarić (Čataković 62’)

FK Igman: Ćeman, Alagić (Mandžuka 74’), Duraković (hebibović 84’), Ćubara, Velić (46’ Hreljja), Hreljić, Bibić (Sabljica 74’), Bešagić, Drljević, Kašić (Alešević 74’), Ljuca

Čestitamo našim igračima i stručnom štabu plasman u finale!