Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sarajevo danas na posljednjem gostovanju u ovoj godini
Najave

Sarajevo danas na posljednjem gostovanju u ovoj godini

06.12.2020 u 08:30h

FK Sarajevo danas u 17 sati igra utakmicu 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu Banja Luka protiv FK Borac.

Ovo će biti posljednja utakmica za izabranike Vinka Marinovića na gostovanjima u ovoj godini, sa obzirom na to da ih nakon ove utakmice očekuje meč protiv Slobode na Koševu, nakon čega se spušta zavjesa na ovu polusezonu.

Riječ je o utakmici između drugog najboljeg domaćina i drugog najboljeg gosta Premijer lige, Borac ne zna za poraz kod kuće u ovoj sezoni, dok Sarajevo ne zna za poraz u dosadašnjih 17 odigranih kola. Borac ima zaista impresivan učinak kada igra na domaćem terenu, a na posljenjih 30 utakmica jedini poraz doživjeli su upravo od Sarajeva početkom ove godine kada je ekipa Sarajeva slavila rezultatom 0:2 golovima Benjamina Tatara.

Sarajevo i Borac do sada su odigrali 70 utakmica na kojima je Bordo ekipa slavila u 34 navrata, Banjalučani su ostvarili 17 pobjeda, dok je preostalih 19 susreta završeno bez pobjednika. Vrijedna pomena je i činjenica da Sarajevo ne zna za poraz na posljednjih sedam utakmica odigranih u Banjaluci, a posljednji poraz su ostvarili u sezoni 2011/12.

Utakmica između Borca i Sarajeva igra se na Gradskom stadionu Banja Luka sa početkom u 17 sati, a utakmicu će prenositi Arena Sport BiH.