Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
SARAJEVO PORAŽENO OD GIGOVIĆA I BORCA
Vijesti

SARAJEVO PORAŽENO OD GIGOVIĆA I BORCA

07.05.2023 u 22:00h

Borac je iz trećeg pokušaja ove sezone uspio savladati ekipu Sarajeva. U onome što je trebala biti derbi utakmica 30. kola Premijer lige BiH koja je odigrana na "Gradskom stadionu" u Banjaluci, domaćini su na kraju ostvarili pobjedu rezultatom 1:0. 

Sarajevo je cijelo drugo poluvrijeme igralo sa igračem manje pošto je sudija Gigović pred kraj prvog dijela zbog dva žuta kartona isključio Muharema Traku. U drugom poluvremenu crveni karton zaradio je i trener Mirza Varešanović nakon što je burno reagovao na jedan očigledan prekršaj nad Musom Muhammedom koji su vidjeli svi koji su gledali utakmicu, osim Gigovića. U gužvi koja je nastala nakon te situacije crveni karton je zaradio i službeni predstavnik kluba, Mustafa Beridan. 

Pomenuta situacija samo je bila kulminacija nepravde koju je na utakmici dijelio Mladen Gigović sa svojim asistentima. Nepostojeći prekršaji, korneri i offside-i samo su dio onoga što su arbitri prezentovali u utakmici koja je trebala biti istinski nogometni derbi dvije ekipe iz vrha tabele, a bila je sve suprotno od toga. 

Tri kola prije kraja šampionata Sarajevo i dalje drži sve u svojim rukama kada je u pitanju izlazak u Evropu. Naš tim je trenutno trećeplaisrani na tabeli sa 2 boda više od Željezničara. Upravo je sarajevski gradski derbi na rasporedu u narednom kolu. Utakmica se igra u petak od 20 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".