Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
SARAJEVO PORAŽENO U POSLJEDNJEM KOLU
Vijesti

SARAJEVO PORAŽENO U POSLJEDNJEM KOLU

28.05.2023 u 19:00h

Posljednje kolo Premijer lige BiH za ovu sezonu donijelo je susret Sarajeva i Igmana iz Konjica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase". Gosti su na kraju odnijeli sva tri boda ostvarivši trijumf rezultatom 4:2. 

Trener Varešanović je izveo izuzetno jak sastav iako je naš tim kolo prije kraja ostvario cilj i izborio plasman u Evropu. Nedostajali su Varešanović i Martinović od standardnih prvotimaca, a nakon višemjesečnog izbivanja zbog povrede u početnih jedanaest se vratio Marin Aničić. Kod gostiju nije bilo Amera Dupovca koji kao posuđen igrač nije imao pravo nastupa u ovom meču, dok zbog kartona na klupi Igmana nije sjedio Husref Musemić. 

Sarajevo je povelo golom Maria Vrančića na samom startu utakmice što je ujedno bio i njegov prvijenac u bordo dresu. Već u 14. minuti gosti su potpino preokrenuli rezultat golovima Ramića i Hebibovića, da bi Enedin Mulalić u 27. minuti susreta dalekometnim udarcem sa nekih 30-ak metara pogodio za 2-2. I za mladog Mulalića ovo je bio prvi pogodak na zvaničnim utakmicama u dresu Sarajeva. Gosti su do kraja poluvremena ipak uspjeli preko Mirsada Ramića postići još jedan pogodak i na odmor otići sa minimalnim vodstvom. U 68. minuti Denković je na asistenciju Hebibovića postavio konačnih 2:4 i definitivno potvrdio opstanak Igmana u Premijer ligi. 

Sarajevo je sezonu završilo na 4. poziciji na tabeli i izborilo plasman u UEFA konferencijsku ligu. Žrijeb parova 1. i 2. pretkola na rasporedu je 20. juna, a prva utakmica igra se 13. jula dok su revanši sedam dana kasnije.