Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sarajevo sa igračem manje do remija u Tuzli
Vijesti

Sarajevo sa igračem manje do remija u Tuzli

07.05.2021 u 18:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu 29. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Tuzla City na Stadionu Tušanj. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a golove su postigli Mustedanagić i Džafić. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu započeo u sastavu: Kovačević, Oremuš, Miličević, Adukor, Pidro, Đokanović, Pejović, Mustedanagić, Fanimo, Velkoski, Mešanović. 

Od početka utakmice odmah je bilo najavljeno da danas nećemo vidjeti puno prilika, te sve do prvog pogotka nismo vidjeli ozbiljno dešavanje pred oba gola. U 22. minuti sjajna akcija Sarajeva i savršena lopta Fanima za Mustedanagića koji lagano matira Fejzića za 0:1. U 29. minuti Karjašević testira Kovačevića, ali je on bio siguran. Odmah nakon ove prilike pokušao je Mustedanagić na drugoj strani, ali je šutirao pored gola. U 43. minuti Tuzla City dolazi do izjednačenja, Džafić šutira iz daljine i uz pomoć stative trese mrežu Kovačevića, te se sa rezultatom 1:1 otišlo na pauzu. 

Drugo poluvrijeme odmah počinje sudijskom odlukom koja mijenja tok utakmice. Sudija Petrović u 49. minuti nakon jednog starta pokazuje Oremušu direktan crveni karton. Do kraja susreta Sarajevo je pokušavalo iz kontra-napada, a Tuzla je držala loptu u svojim nogama. U nekoliko navrata domaći su ozbiljno prijetili, ali se Kovačević iskazao i spasio bordo ekipu poraza. Danas vrlo raspoloženi golman Bordo tima zaustavljao je pokušaje Badjija, Crnkića, Nukića i Doffa, te tako održao svoju ekipu u životu. Imalo je i Sarajevo dvije prilike preko Jukića i Hebibovića, posebno druga gdje je isti igrač pao u kaznenom prostoru, ali se Petrović nije oglasio, te je utakmica završena rezultatom 1:1. 

U idućem kolu FK Sarajevo će ugostiti tuzlansku Slobodu na stadionu Asim Ferhatović Hase.