Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sarajevo savladalo Slobodu na Koševu, Amer Bekić strijelac pobjedonosnog gola
Vijesti

Sarajevo savladalo Slobodu na Koševu, Amer Bekić strijelac pobjedonosnog gola

01.11.2015 u 15:46h

Sarajevo je savladalo Slobodu u derbi utakmici 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naš Klub, pred 5.000 gledalaca na tribinama koševskog stadiona, slavio je minimalnu pobjedu, rezultatom 1:0, a pobjedonosni gol na utakmici postigao je Amer Bekić.

Igrači Bordo kluba bolje otvaraju utakmicu. Duljević je bio u prodoru u prvoj minuti, međutim odbrana gostiju izbacuje njegov ubačaj u korner. Na drugoj strani, u 5. minuti, Zeba je isprobao svoj udarac sa distance, no, nije bilo opasnosti po gol Plakala. Lopta odlazi nekoliko metara pored lijeve stative gola Sarajeva.

_MG_5479

Dobru priliku za Sarajevo imao je Velkoski, koji je u 12. minuti utakmice sa distance šutirao pored gola Slobode. Ubrzo nakon toga, makedonski reprezentativac je prošao po lijevoj strani, ubacio prizemno za Amera Bekića, ali naš napadač ne uspijeva uputiti udarac prema golu gostiju. Naš Klub je propustio dobru priliku i u 25. minuti, kada je Berberović proigrao Amera Bekića, koji izlazi sam ispred Pirića, šutira, a njegov udarac odlazi pored desne stative.

Sarajevo je nastavilo sa napadima. Svoj udarac je isprobao i Almir Bekić, koji je iskosa, sa lijeve strane šutirao pored gola. U 39. minuti, Velkoski je ubacio , a Kovačević glavom šutirao, međutim, lopta odlazi u gol aut. Fudbaleri Slobode imali su dobru priliku u 44. minuti, kada je Ahmetović glavom šutirao pored gola Plakala.

_MG_5458

Drugo poluvrijeme utakmice bolje otvara naš tim. Duljević je ubacio u šesnaesterac, a Amer Bekić iz dobre pozicije šutira preko gola. U 67. minuti, poslije kornera sa desne strane, Okić je glavom šutirao pored stative. Svega minutu poslije, Velkoski je prebacio gol Slobode, nakon što je šutirao sa vrha šesnaesterca.

Stručni štab našeg Kluba, u 75. minuti utakmice izvršio je drugu izmjenu. Umjesto Velkoskog, priliku je dobio Adnan Osmanović, ofanzivac junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je tako zabilježio svoj debi, a koji je prije nekoliko sedmica potpisao ugovor sa Bordo klubom.

Sarajevo je došlo do zasluženog vodstva u 79. minuti utakmice. Almir Bekić je ubacio sa lijeve strane, a Amer Bekić pogađa mrežu Pirića za veliko slavlje naših igrača, te navijača na tribinama koševskog stadiona.

Do kraja susreta nije bilo prilika na obje strane, osim pokušaja Krpića u finišu susreta, te su naši igrači upisali zasluženu pobjedu. U narednom kolu, Bordo klub gostuje Olimpicu.


FK Sarajevo 1:0 FK Sloboda 

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, gledalaca: 5.000, sudija: Ognjen Valjić, žuti kartoni: Almir Bekić, Rustemović, Duljević, Okić, Berberović (Sarajevo), Efendić , Ahmetović (Sloboda), strijelac: Amer Bekić u 79 min.

FK Sarajevo: Plakalo, Kadušić (od 85. Kallasi), Almir Bekić, Barbarić, Berberović, Rustemović, Duljević, Hebibović (od 64. Okić), Amer Bekić, Velkoski (od 75. Osmanović).

FK Sloboda: Pirić, Efendić, Mehmedagić, Kostić, Ivetić, Sarić (od 85. Krpić), Stjepanović (od 65. Kiso), Ordagić, Zeba, Veselinović (od 64. Govedarica), Ahmetović.


CLANSKE fb