Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sarajevo slavilo na Koševu, tri gola u mreži Olimpica
Vijesti

Sarajevo slavilo na Koševu, tri gola u mreži Olimpica

08.11.2015 u 16:07h

Fudbaleri Sarajeva savladali su Olimpic na Koševu u sklopu 15. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Krajnji ishod utakmice, koja je odigrana na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, glasio je 3:1 u korist Bordo kluba. Dvostruki strijelac na današnjoj utakmici bio je Leon Benko, a jedan gol postigao je Krste Velkoski.

Prvi dio utakmice otvaruju igrači Olimpica. Pandža je u prvoj minuti na ubacivanje Merajića glavom šutirao preko gola Plakala, a već u narednom napadu naši igrači imali su dobru priliku. Benko je prizemno ubacio za Amera Bekića, koji šutira i pogađa stativu. Fudbaleri domaćeg tima došli su do vodstva u 19. minuti utakmice. Pandža je sa desne strane ušao u šesnaesterac i prizemnim udarcem pogodio suprotni ugao gola Plakala. Svega pet minuta poslije, Bordo klub je došao do zasluženog izjednačenja. Duljević je uposlio Almira Bekića, koji ulazi u šesnaesterac gdje ga igrač Olimpica nepropisno ruši, te je glavni sudija utakmice, Irfan Peljto, opravdano pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Leon Benko i sigurnim udarcem postigao svoj deveti gol u sezoni.

_MG_7067

Fotografije sa utakmice pogledajte klikom na LINK.

U 30. minuti utakmice, Rustemović je ubacio, a Amer Bekić glavom šutirao izravno u Bandovića, koji hvata njegov udarac. Na drugoj strani, Imamović je šutirao visoko preko gola Sarajeva poslije jednog slobodnog udarca. Odličnu priliku za Sarajevo propustio je Benko, kada je škaricama šutirao ispod prečke, a golman Olimpica krajnjim naporima brani njegov udarac. Bordo klub je u nastavku napada došao do vodstva. Kovačević je šutirao glavom, Bandović odbio loptu, a Benko se najbolje snalazi te postiže svoj drugi gol na utakmici.

Na početku drugog poluvremena Olimpic je ostao bez Stanića, koji je zbog prigovora dobio drugi žuti karton, te završio utakmicu u 56. minuti. Nedugo poslije, igrači Sarajeva su izveli odličnu akciju, nakon koje je Velkoski glavom uposlio Duljevića, a kapiten Bordo kluba iz dobre pozicije šutira pored gola domaćina. Na drugoj strani, Olimpic je svoju priliku imao u 70. minuti. Poslije kornera, Regoje šutira preko gola Plakala. Pet minuta poslije, Velkoski je ubacio iskosa sa desne strane, a Rustemović je glavom šutirao sa deset metara pored stative.

Treći gol u mreži domaćina naši igrači su postigli u 83. minuti utakmice. Radovac je pokušao loptu prebaciti do Duljevića, ali je igrač Olimpica, Bojan Regoje, rukom zaustavio loptu, te je opravdano dosuđen drugi jedanaesterac na utakmici. Loptu je uzeo Krste Velkoski i preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže gola Olimpica. Do kraja utakmice nije bilo rezultatskih promjena, te su naši fudbaleri upisali novu prvenstvenu pobjedu.

U narednom kolu, Bordo klub će gostovati Drini u Zvorniku, a iduće subote, 14. novembra, na Koševo dolazi slavni turski Galatasaray, u sklopu TURKISH AIRLINES međunarodne prijateljske utakmice, koja počinje u 18.30 sati.


FK Olimpic 1:3 FK Sarajevo

Strijelci: Pandža 19’, Benko 26’, 45’, Velkoski 88’.

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović – Hase”, gledalaca: 2.500, glavni sudija: Irfan Peljto, žuti kartoni: Pandža, Merajić, Stanić, Smajić, Regoje (Olimpic), Rustemović, Berberović (Sarajevo), crveni karton: Stanić (Olimpic).

FK Olimpic: Bandović, Imamović, Regoje, Muharemović, Pandža, Stanić, Smajić (od 68. Hugo), Karić, Merajić, Varešanović (od 45. Stefan), Jusufović (od 74. Brković).

FK Sarajevo: Plakalo, Kallasi, Almir Bekić, Barbarić, Kovačević, Berberović (od 88. Veladžić), Ikande (od 67. Radovac), Rustemović, Duljević, Amer Bekić, Benko (od 52. Velkoski).


GALATA-HD