Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sarajevo u odabranom društvu, BORDO klub oblači NIKE
Marketing

Sarajevo u odabranom društvu, BORDO klub oblači NIKE

21.07.2016 u 17:32h

Fudbalski klub Sarajevo zvanično potvrđuje da će naše selekcije u predstojećoj sezoni 2016/17 nastupati u opremi svjetski poznatog proizvođača, kompanije NIKE. U svojoj sedamdesetogodišnjoj historiji, Fudbalski klub Sarajevo karakteriše bordo boja, koja za sve zaljubljenike našeg Kluba predstavlja bezuslovnu ljubav.

Tako će i novi dresovi Fudbalskog kluba Sarajevo biti tradiocionalno u bordo boji, dok će druga i treća garnitura biti u bojama bijele, odnosno crne. Zanimljivo je da je naš Klub neke od najboljih internacionalnih utakmica, u periodu od 2007. do 2010. godine, odigrao upravo u NIKE dresovima. Sklopljenom saradnjom sa istaknutim brendom NIKE, Sarajevo se pridružuje porodici slavnih sportskih kolektiva, poput Barselone, PSG-a i mnogih drugih. Noseći savremene i visokokvalitetne dresove ovog proizvođača, fudbaleri Sarajeva ulaze u novu sezonu.

_MG_0072

NIKE dres proizveden je savremenom DRI-FIT tehnologijom, koja omogućava dodatnu cirkulaciju vazduha i pruža nižu temperaturu tijela, kako bi se igrači osjećali što udobnije. Napredna NIKE tehnologija namijenjena je za visoke napore igrača pomažući im da postižu još bolje rezultate.

S nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu, u kojoj će fudbaleri Sarajeva istračati u NIKE dresovima, a svi naši navijači i simpatizeri uskoro će imati priliku da svoj dres kupe u BORDO FAN SHOP-ovima.


FB_sezonske_mockup2