Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sastanak predstavnika FK Sarajevo i Ambasade Češke u BiH
Vijesti

Sastanak predstavnika FK Sarajevo i Ambasade Češke u BiH

25.02.2021 u 19:00h

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Damir Kasum danas je obavio sastanak sa ambasadoricom Češke u Bosni i Hercegovini Nj.E. Ivanom Hlavsovom. 

Ivana Hlavsova: “Predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo poznajem dugi niz godina obzirom da smo zajedno učestvovali u razvojnim projektima Češke Republike sa kompanijom Geotest. Počašćena sam što imamo češkog državljana na tako važnom mjestu u Sarajevu, a na sastanku smo govorili o mnogim temama buduće saradnje. Radujem se vremenu kada će se publika vratiti na stadione i kada ću biti u mogućnosti prisustvovati nekom od susreta. Mnogo sreće želim FK Sarajevo u nastavku sezone”. 

Cilj sastanka bila je prezentacija društveno odgovornih i humanitarnih aktivnosti Fudbalskog kluba Sarajevo koji su realizovani u proteklom periodu. Prošle godine Upravni odbor FK Sarajevo donio je odluku o formiranju fondacije koja bi djelovala u oblasti humanitarnog rada i društveno korisnih projekata. Fondacija bi trebala započeti sa radom početkom iduće takmičarske sezone.

Damir Kasum: “Ovim putem bih htio da se zahvalim vladi i narodu Republike Češke na nesebičnoj pomoći koju su pružali u najtežim trenutcima za našu zemlju. Smatram da je sada na nama da pružimo pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Naš cilj je da zajedničkim snagama gradimo bolje društvo u kojem će svaki pojedinac imati bolje uslove za život, rad i na kraju, koji će doprinijeti razvoju i afirmaciji sporta i mladih sportaša”.