Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Savladana i ekipa Širokog
Vijesti

Savladana i ekipa Širokog

17.10.2020 u 22:00h

FK Sarajevo danas je savladao ekipu Širokog rezultatom 2:0 u okviru 11. kola m:tel Premijer lige. Strijelci za Bordo ekipu bili su Handžić i Rahmanović.

Sarajevo je inicijativom otvorilo meč, ali većih uzbuđenja nije bilo do 20. minute. Tada je Krste Velkoski napravio sjajan prodor, stigao sam ispred golmana Zlomislića, ali golman gostiju brani njegov udarac. Nastavio je domaći tim sa dobrom igrom, a onda su prijetili Hrvoje Miličević iz slobodnog udarca, kao i još jednom Velkoski, ali bez promjene rezultata. U 39 minuti konačno smo vidjeli pogodak. Velkoski je ubacio iz kornera, a Haris Handžić je glavom donio prednost Sarajevu koju su domaći zadržali do poluvremena.

U nastavku je bilo evidentno da Široki Brijeg nema mnogo snage da zaprijeti domaćem timu. Igrao se 68. minut kada je domaćem timu poništen gol zbog diskutabilno dosuđenog ofsajda, a strijelac je bio Andrej Đokanović. Još jednu veliku šansu večeras odlični Krste Velkoski je imao u 74. minuti, ali je i ovaj put odbrana širokog odradila zadatak. Pitanje pobjednika je riješeno u 80. minuti kada je Amar Rahmanović napravio vrlo dobar solo prodor i onda vrlo lijepo matirao ovaj put nemoćnog Zlomisilća za konačan rezultat ove utakmice.

Izabranici Vinka Marinovića upisali su osmu pobjedu u ovoj sezoni i nakon 10 odigranih utakmica idalje ne znaju za poraz. Sarajevo se nalazi na prvoj poziciji sa pet bodova više u odnosu na prve pratioce. Bordo ekipu u srijedu očekuje utakmica 1/8 finala Kupa BiH protiv FK Krupa.