Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sigurna pobjeda u prvoj pripremnoj utakmici ove godine
Vijesti

Sigurna pobjeda u prvoj pripremnoj utakmici ove godine

20.01.2021 u 17:00h

FK Sarajevo je savladao ekipu HNK Višići rezultatom 2:0 u okviru prve prijateljske utakmice ove godine. Strijelci za ekipu Sarajeva bili su Dervišagić i Handžić.

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Džafić, Bešić, Dupovac, Hebibović, Oremuš, F. Hodžić, Sušić, Mustedanagić, Tatar, Velkoski, Dervišagić.

Prvu priliku imao je Tino-Sven Sušić u trećoj minuti kada je poslao loptu preko gola, a Sarajevo je došlo u prednost u 11. minuti kada je pogodio Kenan Dervišagić na asistenciju Anela Hebibovića. Dvadesetogodišnji napadač vratio se sa posudbe iz Rudar Kaknja, u kojem je prošle sezone na 14 utakmica Prve lige Federacije BiH postigao šest golova i upisao tri asistencije. Bordo klub je nastavio napadati, a ponovo je prijetio Dervišagić, da bi prilike imali i Benjamin Tatar i Zinedin Mustedanagić. Poslije lijepe akcije Sarajeva u 32. minuti pogodio je Velkoski, ali pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Makedonac je nedugo nakon toga uposlio Dervišagića, koji je šutirao pored gola. U finišu prvog dijela viđen je dobar pokušaj Mirka Oremuša, dok je Mustedanagić pogodio okvir gola.

Od prve minute drugog dijela igrali su: Kanurić, Bešić, Miličević, D. Hodžić, Pidro, Pejović, Ramić, Varešanović, Jukić, Hebibović, Handžić.

Sarajevo je imalo inicijativu i na startu drugog dijela. Prvu šansu u drugom dijelu imao je Hebibović. U 57. minuti bordo klub je došao do vodstva od 2:0, a pogodio je Haris Handžić na asistenciju Aleksandra Pejovića. Poništen je pogodak Ivanu Jukiću u 67. minuti zbog igranja rukom Handžića, a samo tri minute poslije poništen je i treći gol bordo klubu, ovaj put Pidro je pogodio, ali je signaliziran ofsajd. Do kraja susreta pokušavali su Jukić i Bešić, ali rezultat se nije mijenjao.