Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
SJAJNA PREDSTAVA I POBJEDA U ŠIROKOM BRIJEGU
Vijesti

SJAJNA PREDSTAVA I POBJEDA U ŠIROKOM BRIJEGU

05.03.2023 u 18:00h

Prvo gostovanje u proljetnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Sarajeva su okončali pobjedom. Na tradicionalno neugodnom terenu u Širokom Brijegu u okviru 21. kola Premijer lige naš tim je ostvario trijumf rezultatom 1:3. 

Poveli smo već u 5. minuti kada je Hamza Čataković postigao jedan od najljepših pogodaka u Premijer ligi ove sezone, iskosa sa desne strane sa ivice kaznenog prostora pogodio je suprotne rašlje. Pred kraj poluvremena bilo je 0:2, poslije  lukavo izvedenog slobodnog udarca Ziljkića u kaznenom prostoru Širokog je srušen Čataković i bio je to penal za naš tim. Siguran sa bijele tačke bio je Ziljkić. U 79. minuti utakmice Ziljkić je sjajno istrčao jedan kontranapad i nesebično dodao do Renana koji nije imao težak posao poslati loptu u mrežu za vodstvo Sarajeva 0:3. Domači tim je do kraja uspio postići jedan pogodak i to sa penala u posljednjim trenucima meča.

Trener Mirza Varešanović je u odnosu na utakmicu protiv Zrinjskog napravio pet izmjena u početnom sastavu. Svoje prve minute u bordo dresu upisao je Guliashvili koji nije imao sreće da na debiju postigne i pogodak s obzirom da je jedan njegov udarac iz voleja završio na stativi gola Širokog Brijega. Svoj prvi start u dresu Sarajeva upisao je Mario Vrančić. 

Ovom pobjedom naša ekipa je ostala na 6. poziciji na tabeli sa osam bodova manje od Širokog Brijega i Borca koji trenutno drže pozicije koje vode u evropska takmičenja, s tim da Sarajevo ima i utakmicu manje u odnosu na spomenute timove. 

Pomenuta zaostala utakmica igra se u srijedu, 8. marta, protiv ekipe Željezničara u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Zbog odluke saveza susret se igra bez prisustva gledalaca i igraće se u neobičnom terminu od 13 sati.