Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Slavni Galatasaray gostuje na Koševu 14. novembra
Vijesti

Slavni Galatasaray gostuje na Koševu 14. novembra

06.11.2015 u 09:02h

Slavni turski Galatasaray gostovaće na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" gdje će sa Fudbalskim Klubom Sarajevo, pod pokroviteljstvom Turkish Airlines, u subotu, 14. novembra 2015. godine, sa početkom u 18:30 sati odigrati prijateljsku utakmicu i time zvanično obilježiti početak obilježavanja 70 godina od osnivanja FK Sarajevo.

Ugovor o odigravanju međunarodne prijateljske utakmice zvanično je potpisan od strane rukovodioca oba Kluba, a FK Sarajevo će ugostiti velikana turskog fudbala, te na taj način svojim navijačima i bosanskohercegovačkoj javnosti pokloniti istinski sportski spektakl.

 - "Izrazito sam sretan i ponosan što ćemo 14. novembra na Koševu ugostiti Galatasaray i time našim simpatizerima i navijačima, kao i cjelokupnoj sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini pružiti jedan istinski spektakl. Zahvalio bih se kompaniji Turkish Airlines, te Ambasadi Republike Turske u Sarajevu, te resornim ministarstvima Kantona Sarajevo, na pruženoj pomoći i podršci u realizaciji ovog projekta, kao i drugim sponzorima i partnerima.", kazao je generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Istanbulski Galatasaray je najtrofejniji fudbalski klub iz Turske, a u svojoj bogatoj historiji, osvojili su 20 naslova prvaka, 16 trofeja osvajača Kupa, a čak 14 puta su osvajali Turski Super Kup. Galatasaray osvojio je i dva značajna internacionalna trofeja, i to Kup UEFA u sezoni 1999/2000, te UEFA Super Kup 2000. godine. Aktuelni osvajač duple krune u Turskoj, te učesnik UEFA Lige Prvaka u Bosnu i Hercegovinu dolazi predvođen trenerom Hamzom Hamzaogluom, kao i mnogobrojnim zvijezdama koje treneru budu na raspolaganju u rosteru za ovaj termin.