Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Šofranac: Sarajevo je veliko u regionu, drago mi je što sam došao u ovaj klub
Vijesti

Šofranac: Sarajevo je veliko u regionu, drago mi je što sam došao u ovaj klub

08.01.2018 u 15:09h

Dvadesetsedmogodišnji defanzivac, Aleksandar Šofranac potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, te je postao prvi novi igrač našeg kluba u zimskom prelaznom roku 2017/18. Ovaj štoper iz Crne Gore stigao je danas u glavni grad BiH, gdje je obavio završne pregovore i potpisao ugovor sa našim klubom. Kako govori, sretan je zbog dolaska u Sarajevo.

“FK Sarajevo je regionalno poznat klub, bogate historije sa kojom sam upoznat i veoma mi je drago što sam se priključio ovom klubu. Sarajevo je za mene jedan veliki izazov i jedva čekam da se priključim ekipi, da započnem sa treninzima i utakmicama i radim ono što najbolje znam. Koristim priliku da se zahvalim klubu na ukazanom povjerenju.”, rekao je naš novi fudbaler nakon potpisa, koji je odigrao i četiri utakmice za reprezentaciju Crne Gore, a posljednju u martu 2017. godine godine protiv Poljske.

Šofranac je prije dolaska u FK Sarajevo nastupao za Mladost i Sutjesku u Crnoj Gori, hrvatsku Rijeku, Javor iz Srbije, a njegov posljednji klub  bio je Cercle Brugge u Belgiji.

Našem novom fudbaleru želimo puno sreće u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. Dobro nam došao Šof!