Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Svi igrači spremni za Široki Brijeg | Mladi golman priključen prvom timu
Vijesti

Svi igrači spremni za Široki Brijeg | Mladi golman priključen prvom timu

15.02.2018 u 10:08h

Fudbaleri Sarajeva nadolazećeg vikenda nastavljaju premijerligaško takmičenje. U sklopu 19. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, naš klub će gostovati Širokom Brijegu. Ono što raduje stručni štab Bordo kluba jeste činjenica da su svi igrači zdravi i bez problema obavljaju posljednje pripreme uoči početka drugog dijela takmičarske sezone.

"Teško gostovanje sigurno. Pripreme nam pokazuju da smo dobro radili, dobro igrali i sada koliko ćemo to uspjeti prenijeti na naše prvenstvo, koliko će nam uslovi dozvoljavati ne zavisi od nas. Mislim da smo na pripremama jako dobro radili i svjesni smo važnosti utakmice protiv Širokog Brijega. Motivisani smo i potrudit ćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu.", izjavio je Husref Musemić, uoči predstojećeg susreta.

U sklopu priprema za utakmicu protiv kluba sa juga Bosne i Hercegovine grupa igrača našeg kluba, koja je upisala manju minutažu na utakmici protiv Budućnosti iz Podgorice u Turskoj, jučer je odmjerila snage sa Bosnom iz Visokom. Susret je okončan pobjedom Sarajeva rezultatom 2:1.

"Kvalitetna provjera i zanimljiva utakmica protiv jedne jako motivisane ekipe Bosne, koja je dobro trčala. Utakmica je bila jako korisna kako za trenere tako i za igrače. Mogli smo da vidimo i dobrih i loših stvari."

IMG_8112

Na jučerašnjoj utakmici u drugom poluvremenu nastup je upisao i Nedin Tucaković, dvadesetjednogodišnji golman, koji se priključio treninzima Sarajeva. On je prethodno branio u Podgrmeču i Čeliku, a obzirom da je Vladan Kovačević otišao na posudbu u ekipu Sloge, Tucaković će ispuniti upražnjeno mjesto trećeg golmana u našem timu do kraja tekuće sezone.

"U ovom trenutku mislim da je za mene najvažnije da branim. Imao sam odlične treninge u prvom timu Sarajeva, vrhunske pripreme i u narednih pola godine, zajedno sa klubom koji me podržao, donijeli smo odluku da trebam braniti i nadam se da će predstojeće sedmice biti uspješne za mene. Koristim priliku da svojim prijateljima i svom klubu poželim puno sreće u predstojećoj polusezoni.", rekao je Vladan Kovačević.

"Drago mi je što sam postao dio ovog sjajnog kolektiva. Želim se dokazati, nametnuti trenerima i biti od pomoći ekipi.", izjavio je Nedin Tucaković.

Svoj komentar o golmanima u našem timu dao je i Husref Musemić, šef struke Sarajeva - "Za Vlada je u ovom trenutku najvažnije da brani i sa novim golmanom smo popunili brojku golmana za ovu polusezonu."

Dodajmo i to da je predstojeća utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega na rasporedu u nedjelju, 18.2. sa početkom u 17.30 sati uz direktan TV prijenos na platformi MOJA TV.