Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Talentovani Haris Ališah potpisao ugovor sa prvim timom
Vijesti

Talentovani Haris Ališah potpisao ugovor sa prvim timom

23.12.2021 u 13:30h

Haris Ališah, sedamnaestogodišnji veznjak koji nastupa za U-19 ekipu Fudbalskog kluba Sarajevo, potpisao je danas profesionalni ugovor sa prvim timom u trajanju od tri godine.

Riječ je o igraču koji je rođen 3. novembra 2004. godine i koji je za U-19 selekciju našeg kluba odigrao već 23 utakmice iako ima samo 17 godina. U tim utakmicama uspio je postići četiri pogotka i upisati šest asistencija u juniorskoj Premijer ligi. Haris je u Akademiju Asim Ferhatović Hase došao u julu 2016. godine, a u bordo dresu upisao je ukupno 205 nastupa te postigao 23 gola. 

HARIS ALIŠAH: Velika je čast potpisati profesionalni ugovor sa voljenim klubom i izuzetno sam sretan što je stručni štab prvog tima prepoznao moje zalaganje i dobre partije za juniorsku ekipu, te su mi odlučili pružiti povjerenje i dati priliku u prvom timu. Za mene je ovo ostvarenje sna i jedva čekam da prvi put istrčim na teren stadiona Koševu u bordo dresu.

Ališah je bio četiri puta prvak Bosne i Hercegovine nastupajući za predpionire, pionire i kadete, a osvajač je i Kupa Kantona Sarajevo u juniorskoj kategoriji. Riječ je o mladiću čija je porodica obojena u bordo boju, a koja ga je došla podržati danas pri potpisu ugovora za voljeni klub.