Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
TIJESAN PORAZ U BANJA LUCI
Vijesti

TIJESAN PORAZ U BANJA LUCI

30.04.2022 u 20:00h

Sarajevo je doživjelo poraz u utakmici odigranoj u okviru 28. kola Premijer lige BiH od ekipe Borca. Na Gradskom stadionu u Banja Luci domaći tim je ostvario pobjedu 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Jovo Lukić u 33. minuti utakmice. Golu je prethodio prekršaj nad Danielom Avramovskim koji je ostao ležati na terenu nakon što je dobio udarac u lice, ali sudija Luka Bilbija iz Prijedora dozvolio je da se nastavi napad iz kojeg Lukić postiže gol.

Sarajevo je stvorilo nekoliko kvalitetnih prilika, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem je naš tim izdominirao i sigurno zaslužio bar remi. Golman Borca, Ćetković, je imao par sjajnih intervencija i on je najzasužniji zašto je Borac zadržao prednost koju je stekao u 33. minuti.

Bordo tim je poslije ovog poraza ostao na 4. poziciji na tabeli i sada je jasno da su šanse za izlazak u Evropu kroz Premijer ligu izgubljene. U narednom kolu već u petak naš tim na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje ekipu Radnika. Susret se igra od 18 sati

28, kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine 

Borac - Sarajevo 1:0 (Lukić 33’)

Gradski stadion Banja Luka

Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)

Žuti kartoni:  Milojević, Cucin, Četković (Borac); Varešanović, Velkoski, Avramovski, Kobiljar, (Sarajevo)

FK Borac: Četković, Ćorić (Cucin 57’), Vojnović, Milojević ,Begić, Molls, Ayaz (Cvijanović 46’’), Meleg (Brkić 79’), Vušurović, Lukić (Moraitis 67)

FK Sarajevo: Dizdarević, Hebibović, Lazić, Dupovac, Pidro, Đokanović (Ramić 70’), Šećerović (Kapić 46’), Varešanović (Čataković 70’), Avramovski, Velkoski (Kobiljar 46’), Bagarić (Ahmetović 64’)