Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Treća pobjeda u nizu Bordo ekipe za vrijednu prednost u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine
Vijesti

Treća pobjeda u nizu Bordo ekipe za vrijednu prednost u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine

07.04.2021 u 16:00h

FK Sarajevo danas je u Tuzli odigrao prvu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hecegovine protiv FK Tuzla City. Utakmica je završena rezultatom 0:1, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Matthias Fanimo.

FK Sarajevo je utakmicu započeo u sastavu: Kovačević, Dupovac, Adukor, Miličević, Oremuš, Pidro, Đokanović, Pejović, Fanimo, Milanović, Mešanović.

Utakmica u Tuzli igrala se po izuzetno teškom terenu, te ostaje utisak da su obje ekipe morale da se naviknu na teške uslove za igru. Zbog toga u prvih 45 minuta nismo vidjeli nekih većih prilika i dobre igre. Jedine kakve-takve prilike imali su Crnkić i Mišić za Tuzla City, te Mešanović za Sarajevo, ali ipak se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu Sarajevo je izašlo na teren dosta ofanzivnije, te su iz prve prave prilike došli do pogotka. Igrala se 56. minuta utakmice kada Fanimo postiže sjajan pogodak, šutirao je sa ivice kaznenog prostora i lopta od stativu ulazi u gol Tuzla Citya. Ništa tu nije mogao Muminović koji je samo pogledom ispratio tu loptu. Nakon toga mogao je i Milanović do pogotka, kada ga sjajno upošljava Pejović, ipak lopta odlazi zamalo pored gola domaćih. Do kraja utakmice Tuzla je pokušavala doći do izjednačenja, ali bezuspješno, najbolju priliku imali su u 88. minuti utakmice kada Vladan Kovačević sjajno brani udarac glavom Džafića. Rezultat se do kraja nije mijenjao, te Sarajevo ostvaruje vrijednu pobjedu pred revanš za 14 dana koji se igra u Sarajevu.

Bordo ekipu sada očekuje utakmica 25. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Velež u Mostaru.