Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Tri gola Emira Hadžića u novoj pobjedi bordo kluba!
Vijesti

Tri gola Emira Hadžića u novoj pobjedi bordo kluba!

02.09.2012 u 22:14h

Fudbaleri Sarajeva su ostvaril novu, četvrtu pobjedu. Kao što je stručni štab najavio na jučerašnjoj pressici, prikazana je kvalitetna i dobra igra s kojom su gledaoci mogli biti zadovoljni. Bordo tim se večeras osvetio GOŠK-u za onaj poraz iz prošle sezone. Kranji rezultat je glasio 4:0 i tako je FK Sarajevo zasjeo na prvo mjesto ligaške tabele.

Prvo poluvrijeme je apsolutno pripalo našim igračima. U 8. minuti prva prilika za Sarajevo, ali udarac Suljića za 20-tak metara ide pored gola. Pet minuta kasnije nakon prodora, Suljić ovaj put pogađa stativu. U 22.minuti dalekometni šut je oprobao Belošević, ali ravno u Bačka. Dvije minute kasnije, Hadžić pokušava atraktivno škaricama, ali golman gostiju na mjestu. U 29.minuti Sarajevo je povelo, Suljić proigrava Hadžića koji zakucava loptu u mrežu.

Devet minuta kasnije na scenu stupa ove sezone sjajni Belošević. Njegov „centarušut“ sa strane je završio u suprotnim rašljama Bačkovog gola. Slavlje se nije ni stišalo kada je na semaforu stajalo 3:0. U gužvi se najbolje snalazi Hadžić koji pogađa za 3:0 i s tim rezultatom igrači su otišli na odmor.

Drguo poluvrijeme je otvorio Nuhanović. U 55.minuti je mogao do gola, ali je zakasnio nakon što je Torlak poslije kornera skrenuo loptu u njegovom pravcu. Tri minute kasnije velika šansa za GOŠK, ali udarac Jusufbašića odlazi pored gola. U 60.minuti Hadžić dolazi do hat-tricka. Belošević je izveo slobodnjak, a napadač tima sa Koševa se ponovo sjajno snalazi i pogađa za 4:0. Do kraja se igralo uglavnom na sredini terena, a domaći tim imao više loptu u svom posjedu.

Sarajevo – GOŠK 4:0
Stadion Asim Ferhatović-Hase. Sudija: Eldis Prošić.
Strijelci: 1:0 Hadžić (29), 2:0 Belošević (38), 3:0 Hadžić (40), 4:0 Hadžić (60).
Žuti karton: Suljić (Sarajevo), Helvida, Karačić (GOŠK).

FK Sarajevo: Bandović, Tatomirović, Torlak, Dupovac, Belošević, Sesar (od 63. Gujić), Šunjevarić, Husejinović, Suljić (od 80. Faris Handžić), Hadžić, Nuhanović (od 57. Karamatić).