Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
TRI GOLA I POBJEDA PROTIV POSUŠJA
Vijesti

TRI GOLA I POBJEDA PROTIV POSUŠJA

20.03.2023 u 15:00h

Sarajevo je u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladalo Posušje rezultatom 3:1. Utakmica je odigrana na stadionu FK Mladost, u Doboju kod Kaknja, s obzirom na to da još uvijek nisu završeni radovi na zamjeni travnjaka na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase". 

Trener Mirza Varešanović je napravio određene promjene u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Veleža pa je tako na golu umjesto Šahinovića stajao Dizdarević, a u prvi tim su se vratili i Vrančić, Varešanović i Guliashvili. Ziljkić je zbog lakše povrede iz prethodne sedmice utakmicu počeo sa klupe, dok Renan nije bio u zapisniku za ovaj meč. 

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka iako je naš tim dominirao kroz cijeli tok meča, a sva četiri pogotka viđena su u drugom dijelu. Čataković je u 53. minuti iz slobodnog udarca pogodio stativu i najavio golove u mreži gostiju. Guliashvili je u 58.minuti izašao sam pred golmana Posušja koji je odbranio udarac internacionalca iz Gruzije da bi samo dvije minute kasnije upravo Guliashvili izborio penal koji je realizovao Čataković.  

Pet minuta kasnije bilo je 2:0. Nakon centaršuta Vrančića iz slobodnog udarca loptu glavom u mrežu gostiju šalje Martinović. U 83. minuti riješeno je pitanje pobjednika nakon dobre akcije rezervista Avaramovskog i Ziljkića koji postiže lijep pogodak preciznim udarcem lijevom nogom sa vrha šesnaesterca. Gosti su jedini pogodak na utakmici postigli u 91. minuti preko Luke Markovića. 

Sarajevo je nakon ove pobjede na 6. poziciji na tabeli sa 8 bodova manje u odnosu na Široki Brijeg koji drži treću poziciju koja vodi u Evropu.