Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Tri gola u mreži gostiju za nova tri boda i povratak na prvo mjesto
Vijesti

Tri gola u mreži gostiju za nova tri boda i povratak na prvo mjesto

01.05.2021 u 19:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Željezničar na Stadionu Asim Ferhatović Hase. Utakmica je završena rezultatom 3:1, a golove su postigli Fanimo (2) i Mešanović za Sarajevo, te Juričić za Željezničar. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu započeo u sastavu: Kovačević, Oremuš, Miličević, Dupovac, Pidro, Đokanović, Pejović, Mustedanagić, Fanimo, Velkoski, Mešanović. 

Od početka utakmice bordo ekipa je vodila glavnu riječ, a već u 3. minuti smo vidjeli pogodak Mešanovića, ali je isti poništen zbog ofsajda. U 10. minuti, Mustedanagić fantastično proigrava Fanima koji se ne snalazi najbolje pred golom gostiju. U 21. minuti Đokanović u posljednjem trenutku ispred Štilića spašava gol bordo ekipe. Sarajevo u 38. minuti kapitalizuje terensku nadmoć. Mešanović odlično proigrava Fanima koji se oslobađa čuvara i pogađa za vodstvo bordo ekipe. Bordo ekipa je i poslije pogotka nastavila sa napadima. U 43. minuti Mešanović testira Erića koji se ipak iskazao. Kada su svi pomislili da je kraj dešavanjima u prvom poluvremenu, bordo ekipa sjajno odigrava kontra-napad, Mustedanagić proigrava Pejovića, a on sjajno upošljava Mešanovića kojem nije bilo teško pogoditi, te se na pauzu otišlo sa vodstvom Sarajeva 2:0. 

Kao i prvo poluvrijeme, Sarajevo je jednako započelo i drugi dio susreta, u 46. minuti Mešanović šutira preko gola. Ipak, Željezničar je drugo poluvrijeme izašao malo ofanzivnije. U 53. minuti, jedanaesterac za goste. Oremuš je oborio Mujezinovića, Štilić izveo penal, ali Kovačević odlično odbranio njegov udarac. U 60. prekršaj na liniji kaznenog prostora za domaće, Fanimo preuzima odgovornost i maestralno matira Erića iz slobodnog udarca za 3:0. Do kraja susreta Željezničar je sve karte bacio u napad, a u 72. stižu do pogotka. Štilić proigrava Juričića koji pogađa za 3:1. U nastavku susreta Sarajevo je imalo 3 kolosalne šanse za promjenu rezultata u vidu pokušaja Hebibovića i Velkoskog, ali se rezultat nije mijenjao. 

U idućem kolu Premijer lige BiH FK Sarajevo gostuje ekipi Tuzla City na stadionu Tušanj.