Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
TRI GOLA ZA TRI BODA U TREBINJU
Vijesti

TRI GOLA ZA TRI BODA U TREBINJU

15.04.2023 u 18:00h

Sarajevo je nastavilo sjajan niz na gostovanjima i upisalo treću pobjedu na strani ovog proljeća. Nošeni podrškom velikog broja naših navijača bordo momci su ostvarili pobjedu protiv Leotara u Trebinju rezultatom 0:3 u okviru 26. kola Premijer lige BiH. 

U odnosu na utakmicu prošlog kola protiv Sloge, trener Varešanović je napravio izmjene na bekovskim pozicijama pa je tako na desnoj strani ponovo zaigrao Mulalić dok je na lijevom beku utakmicu započeo Čirjak. Nakon dugo vremena starter je bio i Džafić i to na poziciji desnog krila. 

Naš tim je poveo u 31. minuti meča. Upravo je Džafić centrirao sa desne strane, a u kaznenom prostoru Leotara sjajno se snalazi Ziljkić koji postiže svoj 4. gol ovog proljeća u Premijer ligi. U 59. minuti jedan prekid je izveo Vrančić, a najbolji u skoku bio je Ilija Martinović koji glavom pogađa za 0:2. Konačnih 0:3 postavio je Renan Oliveira pet minuta do kraja utakmice. Bio je to najljepši momenat utakmice, nakon dodavanja Vrančića, brazilac je primio loptu na nekih 30 metara od gola Leotara i iz poluvoleja savladao nemoćnog Puletića. 

Sarajevo se ovom pobjedom poptuno vratilo u borbu za pozicije koje vode u evropska takmičenja. U narednom kolu naš tim dočekuje ekipu Tuzla City.