Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Ubjedljiva pobjeda nad FK Rudar Kakanj
Vijesti

Ubjedljiva pobjeda nad FK Rudar Kakanj

27.01.2020 u 15:24h

Fudbalski klub Sarajevo danas je u Trening centru Butmir odigrao drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone. Protivnik mu je bio FK Rudar Kakanj, kojeg su izabranici Vinka Marinovića savladali s ubjedljivih 3:0.

Prvo poluvrijeme: Kovačević, Hodžić, Salčin, Kurdić, Lazić, Stanojević, Gavrić, Rahmanović, Cruz, Milanović i Ahmetović.
Drugo poluvrijeme: Dizdarević, Šabanović, Salčin, Dupovac, Šerbečić, Oremuš, Đokanović, Mustedanagić, Tatar, Velkoski i Handžić.

Na prvi gol se čekalo do 20. minute. Slobodan Milanović je ukrao loptu i centrirao, a Amar Rahmanović pogodio za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme započelo je novim pogotkom u mreži gostujuće momčadi. Strijelac je ovaj put bio Krste Velkoski nakon dodavanja Benjamina Tatara u 47. minuti.

Konačan rezultat u 65. minuti postavio je igrač domaćih Faruk Gačan, koji je pogodio vlastitu mrežu nakon ubačaja Harisa Handžića.

Gosti su meč završili s igračem manje, jer je u 87. minuti crveni karton dobio Belmin Čehajić.

Bordo tim sutra očekuje put za Antaliju, gdje će obaviti drugi dio priprema. U Turskoj će boraviti do 10. februara, a raspored prijateljskih utakmica bit će naknadno objavljen.