Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Uprava FK Sarajevo donirala dresove za načelnika i vijećnike
Vijesti

Uprava FK Sarajevo donirala dresove za načelnika i vijećnike

29.03.2012 u 16:37h

U znak zahvalnosti za sveukupnu podršku Općine Centar radu Fudbalskog kluba „Sarajevo“, direktor Kluba Dino Selimović i golman prvog tima sa Koševa Adi Adilović su 29. marta 2012. godine posjetili Općinu Centar, gdje su im domaćini bili načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević.

Kako je kazao načelnik Bećirević, Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomaže rad ovog sportskog kolektiva, što će nastaviti i ubuduće.

- Tokom prošle godine smo uložili gotovo milion KM za rekonstrukciju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, koji je u našem vlasništvu i kojim upravlja JU Centar za sport i rekreaciju. Također smo po savremenim standardima obnovili dva pomoćna sportska terena na kojima treniraju fudbaleri FK „Sarajevo“ te svake godine u općinskom budžetu izdvajamo po 50.000 KM za održavanje travnatog terena na stadionu – kojeg koriste bez ikakve naknade prvotimci „Sarajeva“. Ove godine planiramo raspisati javni poziv za nabavku stolica za zapadnu tribinu, za šta smo obezbijedili u općinskom budžetu 150.000 KM. Otkako je imenovana zadnja Uprava kluba finansijska situacija se poboljšala, izmirena su sva dugovanja prema igračima i kadru te se također izmiruju preostali dugovi – rekao je Bećirević.

Slaven Kovačević je ovom prilikom istakao da Općina Centar, od svih gradskih i drugih općina Kantona, izdvaja najviše sredstava za potrebe sportskih organizacija i udruženja, od čega najviše za FK „Sarajevo´´, jer oni na najbolji mogući način promovišu ovu Općinu i Grad Sarajevo.

- Postojeći nedorečeni zakonski propisi u ovoj državi nisu naklonjeni sportskim klubovima, jer ne stvaraju dovoljno kvalitetan ambijent da se od sporta može kvalitetno živjeti i ostvarivati vrhunske sportske rezultate – kazao je Kovačević.

Ovom prilikom je direktor Kluba Dino Selimović uručio bordo dresove za načelnika, predsjedavajućeg i sve vijećnike, naglasivši da su ovi simbolični pokloni samo mali znak zahvalnosti za svu pomoć koju pruža općinski načelnik i vijeće Općine Centar, koja je jedan od rijetkih nivoa vlasti koji ima razumijevanja za problematiku ovog sportskog kolektiva.

- Jedan od projekata na koji smo posebno ponosni, u čemu nas također podržava Općina Centar, jeste omladinska škola fudbala „Asim Ferhatović Hase“, čije rezultate ćemo krajem godine prezentovati javnosti. Zahvaljujući tom projektu povećan je broj mladih koji se bave sportom i istovremeno su sklonjeni sa ulice, među kojima sutra može biti i nekoliko budućih fudbalera – kazao je Selimović.