Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Uprkos odličnoj igri, Sarajevo poraženo od Haugesunda
Vijesti

Uprkos odličnoj igri, Sarajevo poraženo od Haugesunda

18.07.2014 u 01:11h

U sklopu prve utakmice drugog pretkola kvalifikacija za evropsku ligu, Sarajevo je zabilježilo minimalan poraz od norveškog Haugesunda, rezultatom 1:0. Uprkos jako dobroj igri, te velikom broju prilika našeg tima, defanzivno orijentisani gosti, uspjeli su odnijeti puni plijen.

Izabranici Dženana Uščuplića su furiozno krenuli i već u 5. minuti, preko Radovca, zaprijetili gostima. Minut kasnije, Stojčev ne uspjeva uposliti Okića, koji je bio u idealnoj situaciji. U 8. minuti, Velkoski povratnom loptom upošljava Stojčeva, koji dobro šutira, ali lopta odlazi iznad gola.

Presing i požrtvovana igra, stvorile su još veći broj prilika za Sarajevo. Okić je šutirao u 20. minuti, ali brani golman gostiju. Do kraja prvog dijela, dvije dobre prilike je imao Bilbija, ali nije uspio postići gol.

U nastavku, prvu priliku imao je Berberović. Naš desni bek isprobao je svoj udarac, međutim, golman Haugesunda je ponovo na mjestu. Sarajevo je nastavilo s dominacijom, no gosti su bili jako dobri u defanzivi.

U 62. minuti nakon duplog pasa sa Velkoskim, dobro, ali neprecizno šutira Bilbija. Šest minuta kasnije, Okić je pokušavao, ali Bratveit je ponovo na visini zadatka.

Dva minuta kasnije Duljević, koji je prethodno zamijenio Bilbiju, šutira sa 16 metara, međutim, opet je golman Haugesunda na mjestu. I nakon te prilike, Sarajevo je nastavilo sa dominacijom, ali je u 85. minuti, Haugesund poveo, svojim prvim i jedinim udarcem u okvir gola, a strijelac je bio Bamberg.

Minut prije kraja susreta, desila se još jedna velika prilika za bordo klub, međutim Okićev šut je dobro obranio najbolji gostujući igrač, golman Bratveit.

Na kraju utakmice, aplauzom i navijanjem, koševska publika nagradila je igrače Sarajeva, koji su pokazali borbenu i agresivnu igru. Revanš je na rasporedu 24. jula, u gradu Haugesundu u Norveškoj.

Nakon završetka utakmice, održana je i press konferencija, na kojoj je Dženan Uščuplić, prvi trener Sarajeva, izjavio sljedeće:

"Momci su maksimalno odradili sve što smo se dogovorili prije utakmice. Iskreno, u fudbalu je potrebna sreća koju mi nismo imali večeras, obzirom da smo većinu utakmice dominirali. Nametnuli smo svoju igru, šutali deset puta po golu, ali nismo imali sreće da postignemo gol. Mislim da je ovo prvo polvrijeme i ja im čestitam. Također, mislim da ovaj poraz neće psihički utjecati na igrače. Igrali smo onako, kako smo željeli, ali nismo iskoristili šanse. Nema razloga da oni budu nezadovoljni, imamo drugu utakmicu i probat ćemo postići gol i odigrati bolje," kaže Uščuplić, dodavši:

"Rekao bih da će šanse u Norveškoj biti 50-50, imat ćemo dobar teren i dobre uslove. Možemo odigrati dobro i pobijediti. Vidjet ćemo da li će biti promjena, imamo još sedam dana da se pripremimo."

FK Sarajevo 0:1 FK Haugesund

Strijelac: Bamberg 85' min; Olimpijski stadion "Asim Ferhatović - Hase"; Gledaoca: 13.000; Sudija: Anatolii Zhabchenko (Ukrajina); Žuti karton: Haraldseid (Haugesund)

FK Sarajevo: Bandović, Berberović, Puzigaća, Dupovac, Tatomirović (Kovačević), Cimirot, Radovac, Stojčev, Velkoski, Okić, Bilbija (Duljević).


 Slike sa utakmice možete pogledati na: GALERIJA