Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Uvjerljiva pobjeda u Lukavcu za prolazak u 1/8 finala Kupa BiH
Vijesti

Uvjerljiva pobjeda u Lukavcu za prolazak u 1/8 finala Kupa BiH

13.10.2020 u 19:00h

FK Sarajevo danas je u Lukavcu savladao ekipu Radničkog rezultatom 0:4, te se tako plasirao u 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje će igrati protiv FK Krupa. Strijelci za Bordo ekipu bili su Handžić, Rahmanović, te dva puta Hebibović, a svi golovi postignuti su u prvih 45 minuta.

FK Sarajevo danas je započeo utakmicu u sljedećem sastavu: Džafić, Oremuš, Adukor, Miličević, Islamović, Pejović, Rahmanović, Mustedanagić, D. Hodžić, Hebibović, Handžić.

Od početka utakmice Fudbalski klub Sarajevo pokazuje kako će se odvijati utakmica, te iz prvog napada već dolazi do vodstva. Odličan napad bordo ekipe odličnim šutem kruniše Haris Handžić i postiže pogodak za 1:0. Već iz idućeg napada, Sarajevo dolazi do drugog pogotka. Čim se krenulo sa centra, brz kontra-napad bordo ekipe, a Anel Hebibović postiže gol za 2:0. U 20. dobar napad započinje mladi Islamović po lijevoj strani, odlično centrira loptu, a Hebibović se najbolje snalazi u kaznenom prostoru i postiže svoj drugi pogodak na utakmici za 3:0. U 26. minuti prva prilika za Radnički, ali Kasumovićev šut odlično brani Džafić. U 29. minuti Pejović šutira u golmana Radničkog, a u 31. Handžić ponovo testira Smajića, ali on je opet na visini zadatka. U 37. minuti, 4. pogodak za goste. Rahmanović odlično šutira i uz malu pomoć odbrane lobuje golmana Radničkog za 4:0. U 40. lijepa akcija Radničkog, postižu pogodak, ali sudija ipak signalizira ofsajd i poništava isti.

U nastavku susreta po par prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Vrijedna pomena je informacija da su u Bordo dresu do kraja susreta igrali Muhamed Šahinović, Tarik Ramić i Faruk Hodžić, igrači koji su iz kadetske selekcije promovisani u prvi tim FK Sarajevo.

Izabranike Vinka Marinovića u subotu očekuje nova utakmica u okviru Premijer lige protiv ekipe Širokog Brijega, dok će sljedeće sedmice odmjeriti snage sa Krupom u 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine.