Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
VELIKA POBJEDA U GOSTIMA KOD ZRINJSKOG
Vijesti

VELIKA POBJEDA U GOSTIMA KOD ZRINJSKOG

26.04.2023 u 18:00h

Fudbaleri Sarajeva nastavili su sa fenomenalnim partijama na gostovanjima ovog proljeća i opet donijeli tri boda postigavši tri pogotka i to protiv lidera na tabeli, ekipe Zrinjskog. Utakmica odigrana na stadionu Bare u Čitluku u okviru 28. kola Premijer lige završena je pobjedom Bordo ekipe rezultatom 2:3. 

Zbog kartona su nedostajali Vrančić, Avramovski i Ziljkić dok zbog lakših povreda nije bilo Jelić-Balte i Džafića. Trener Varešanović odlučio je na klupi ostaviti i Besima Šerbečića pa je to bila jedna potpuno drugačija ekipa u odnosu na većinu utakmica odigranih u drugom dijelu sezone. 

I tako oslabljeno Sarajevo odigralo je sjajnu utakmicu protiv lidera na tabeli i ostvarilo treću pobjedu u nizu. U 14.minuti naš tim je poveo. Nakon prekida koji je izveo Mustafić, lopta je zakačila Renana Oliveiru i završila iza leđa golmana Marića. Pred kraj poluvremena Zrinjski je izjednačio preko Čužea. U 52. minuti sjajna kontra našeg tima koja je krenula od Mulalića, zatim je Kyeremeh sjajno probio po desnoj strani i centrirao za Varešanovića koji odlično reaguje i dovodi Sarajevo u novo vodstvo. Deset minuta kasnije bilo je 1:3, prelijepa asistencija Varešanovića za Oliveiru koji dribla golmana Zrinjskog i lagano postiže pogodak. Do kraja meča Zrinjski je uspio ublažiti poraz preko Ivana Jukića.

Trećim uzastopnim trijumfom Sarajevo je došlo do 3.pozicije na tabeli sa 45 bodova. Već u subotu od 20:30 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" očekuje nas derbi protiv NK Široki Brijeg.