Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
VELIKIH 10 GODINA VINCENTA TANA U FK SARAJEVO
Vijesti

VELIKIH 10 GODINA VINCENTA TANA U FK SARAJEVO

16.05.2024 u 14:22h

FK Sarajevo, na čelu sa Predsjednikom i investitorom g. Ismirom Mirvićem je danas ugostio g. Vincenta Tana, drugog investitora u klub, te malezijskog Sultana Pahanga, Abdullaha i njihove goste.

Plaketa Grada Sarajeva prošle godine je uručena g. Vincent Tanu, a preuzeli su je na Svečanoj sjednici predstavnici FK Sarajevo. Predsjednik FK Sarajevo, g. Ismir Mirvić, danas je iskoristio priliku i Plaketu Grada Sarajeva uručio g. Vincent Tanu.

Uposlenici kluba, zajedno sa prvim timom i akademcima su poželjeli dobrodošlicu g. Tanu defileom na Koševu sa riječima „Dobrodošao kući Amidža“ te pozdravili Sultana Abdullaha riječima “Dobrodošli u Sarajevo”.

Hamza Čataković je ispred Prvog tima uručio prigodne poklone gostima a akademci kluba su se govorom, uz zvuke himne kluba, zahvalili za podršku koju je g. Tan pružao mladim talentima u zadnjih 10 godina riječima:

„Želimo da kažemo veliko hvala gospodinu Tanu. Vaša podrška i nesebičnost su napravili veliku razliku za naš klub i nas, djecu. Akademija FK Sarajevo će nastaviti vrijedno raditi, kao i uvijek. Vama i našem Predsjedniku želimo dati obećanje – učinit ćemo vas ponosnim! Zajedno smo dio predivnog putovanja i znamo naš cilj. Hvala vam još jednom g. Predsjedniče i g. Tan“, te su poručili Sultanu Abdullahu da se nadaju da je ovo samo prva od budućih posjeta našem gradu i klubu. 

Delegacija će u naredna dva dana obići Sarajevo, trening centar „Butmir“ i razgovarati o budućim planovima za klub i dalje osnažavanje FK Sarajevo. Riječ će biti i o potencijalnim investicijama u BiH. 

G. Tan je prisutan u klubu još od 2014. i ove godine je njegov veliki desetogodišnji jubilej kako podržava FK Sarajevo i razvoj fudbala u našoj zemlji.