Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Velkoski: Dvije godine u FK Sarajevo nikada neću zaboraviti
Vijesti

Velkoski: Dvije godine u FK Sarajevo nikada neću zaboraviti

03.03.2016 u 20:26h

 Makedonski reprezentativac, Krste Velkoski, nakon dvije godine provedene u Fudbalskom klubu Sarajevo, napušta bordo klub i prelazi u korejski Incheon United FC. Klubovi su zvanično postigli dogovor oko transfera Velkoskog, koji će u proljetnom dijelu sezone 2015/16 nastupati za pomenuti korejski klub, a Sarajevu će pripasti adekvatno obeštećenje za igrača.

Velkoski je u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo odigrao 75 zvaničnih utakmica, postigao 31 gol, te upisao 21 uspješnu asistenciju. Debitovao je za naš klub na utakmici protiv Čelika, 1. marta 2014. godine, a u šampionskoj sezoni FK Sarajevo, 2014/15, Velkoski je bio najbolji strijelac kluba sa 11 postignutih golova i pet asistencija na 25 odigranih utakmica.

Nakon ozvaničenja dogovora između Sarajeva i Incheona, Velkoski je za klupsku web stranicu, www.fksarajevo.ba, prenio njegove utiske nakon odlaska iz Bordo kluba.

"Divne dvije godine, koje neću nikada zaboraviti. Doživio sam mnogo toga lijepog u Sarajevu i samo ću se sjećati lijepih stvari. Osvojio sam titulu i Kup, pomogao sam klubu koliko sam mogao, kako bi ostvarili ciljeve i, mogu reći, čast je bila nositi dres ovog kluba i igrati pred ovakvim navijačima, koji su ostavili snažan utisak na mene i zahvalan sam im na podršci koju su pružili meni i ekipi u posljednje dvije godine, koliko sam proveo u Sarajevu.", kazao je Velkoski, osvrnuvši se na njegov novi klub.

"Došlo je vrijeme za rastanak i novi izazov u životu i mojoj karijeri. Nadam se da ću u svom novom klubu nastaviti isto što sam radio i igrao u Sarajevu, da ću ostaviti neki trag i, ako Bog da, iskreno govoreći, nadam se da ću se jednog dana vratiti u FK Sarajevo, jer je ovo klub i grad kojeg volim i u kojem sam proveo nezaboravne dvije godine."

U šampionskom pohodu FK Sarajevo u proljetnom dijelu sezone 2014/15, Velkoski je postigao pobjedonosni gol na Koševu protiv Širokog Brijega, te golove za vodstvo na utakmicama protiv Radnika i Viteza u posljednjim kolima pomenute sezone, a na utakmici PLAY OFF-a za evropsku ligu 2014/15, protiv njemačke Borusije Monchengladbach, koja je odigrana na Koševu pred 30.000 gledalaca, Velkoski je zabilježio 2 asistencije. Ipak, njegova najdraža utakmica u dresu Bordo kluba bila je ona protiv Željezničara, u kojoj je postigao gol.

"Derbi je utakmica koja se čeka čitavu sezonu i znamo šta znači gradu i navijačima. Imao sam mogućnost da budem strijelac gola na derbiju, što je neopisiv osjećaj, pogotovo kada slaviš pobjedu na gostujućem terenu. Imao sam osjećaj da će se tribina srušiti od radosti naših navijača i to je jedan momenat kojeg ću pamtiti dok sam živ. Naravno, bilo je još dobrih utakmica-protiv Širokog kući, utakmica u Atini protiv Atromitosa, play off protiv bundesligaša Borusije.", rekao je Velkoski.

Na kraju, fudbaler koji je u dosadašnjem toku sezone na 22 utakmice postigao 7 golova i upisao 7 asistencija, imao je poruku za igrače i navijače našeg kluba.

"Igračima želim puno sreće i uspjeha, da nastave pružati dobre partije i, naravno, ako Bog da, da se ove sezone ostvare zacrtani ciljevi kluba. Navijačima poručujem da nastave bodriti svoj klub, da daju podršku igračima i kada je teško i kada je dobro i kada je loše, jer su dokazali da su najbolji navijači u državi.", zaključio je Velkoski.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje Krsti Velkoskom na velikom doprinosu u ostvarivanju klupskih ciljeva, te našem, već sada bivšem prvotimcu, želimo puno sreće i uspjeha u nastavku sportske karijere. Sretno Krste!


HIFA-HD (1)