Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Visoka pobjeda Sarajeva u prijateljskoj utakmici protiv NK Moševac - Maglaj
Vijesti

Visoka pobjeda Sarajeva u prijateljskoj utakmici protiv NK Moševac - Maglaj

14.11.2017 u 15:15h

Prvotimci Sarajeva odigrali su danas novu prijateljsku utakmicu. Izabranici Husrefa Musemića savladali su po dosta hladnom vremenu goste iz Maglaja, igrače NK Moševac rezultatom 7:2. Današnja utakmice odigrana je u toku reprezentativne pauze u prvenstvu, a naši igrači su, podsjećamo, u toku prošle sedmice odigrali susret u Tešnju protiv TOŠK-a, kojeg su okončali pobjedom rezultatom 4:0.

IMG_20171114_135850

Naš stručni štab izveo je sljedeći sastav na početku utakmice: Adilović, Ivetić, Mujakić, Pidro, Kadušić, Herić, Radovac, Rahmanović, Husejinović, Kuzmanović i Smajlagić.

Bordo klub dolazi do vodstva na otvaranju susreta. Husejinović je pogodio iz slobodnog udarca u 4. minuti. Potom su Smajlagić i Kuzmanović imali dvije prilike, ali nije bilo promjene. Nekoliko minuta poslije, Husejinović je uposlio Rahmanovića, koji se upisao u strijelce. Igrala se 27. minuta kada je gol Smajlagića poništen zbog nedozvoljene pozicije, a minut poslije, Lelić je ušao u igru umjesto Kuzmanovića, koji se žalio na povredu. Ubrzo nakon toga, Herić je pogodio za 3:0 lijepim udarcem, a do kraja prvog dijela, Husejinović je izveo korner, loptu glavom iza leđa golmana šalje Rahmanović.

IMG_20171114_140357

Na otvaranju drugog dijela gosti su imali priliku, ali nije bilo opasnosti po gol Sarajeva. Na drugoj strani, Rahmanović je pogodio mrežu ekipe iz Maglaja poslije lijepe akcije Sarajeva, a dvije minute poslije, Crnkić se upisao u strijelce. Potom je Moševac došao do dva brza gola, a do kraja, Crnkić se ponovo upisao u strijelce.

Nadolazećeg vikenda, naše Sarajevo će na Koševu dočekati ekipu Mladosti. Utakmica je na rasporedu u subotu, 18. Novembra sa početkom u 16 sati.

FB_vizual_15kolo