Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Za FK Sarajevo rođendansko slavlje povodom 75 godina kluba je počelo!
Vijesti

Za FK Sarajevo rođendansko slavlje povodom 75 godina kluba je počelo!

16.10.2021 u 15:00h

Bliži se 75. rođendan Fudbalskog kluba Sarajevo i slavljenička atmosfera je već stigla u Klub. Uprava Kluba poduzela je sve da se u narednim danima članovi i članice Bordo porodice osjećaju kao pravi slavljenici i slavljenice.

„FK Sarajevo nije samo priča o fudbalu duga 75 godina. To je i priča o ponosu, tradiciji, ljubavi i zajedništvu! Zbog toga ćemo u narednim danima pokazati da mislimo na našu kompletnu zajednicu, na naš grad i nadamo se da ćemo obradovati mnoge!“, ističu iz menadžmenta Kluba. Na sutrašnju utakmicu protiv FK Posušje, prvi tim će izaći u duksericama udruženja „Srce za djecu“ i zajedno sa Mladicama, djecom koja su pobijedila najtežu životnu bitku. 

U čast 75 godina najvećeg bh. Kluba u narednim danima predstavit će se 75 poruka ljubavi iskazanih „Sarajevu“. Među tim porukama su svi, od Kanade do Australije kojima je Klub u srcu – od legendi i bivših igrača, preko poznatih ličnosti do vjernih navijača. 

Za naše navijače bit će organizovane nagradne igre sa našim partnerima, druženje sa legendama, uskoro će biti poznat dobitnik nagrade „Keli“. U sarajevskoj Hastahani bit će organizovan poseban događaj za navijače gdje će se nakon cjelodnevnog druženja sa familijama i djecom naveče organizovano na otvorenom gledati utakmica protiv HŠK „Zrinjski“. 

Konačno, 24.10. na svoj 75. rođendan FK Sarajevo će zvanično obilježiti mjesto gdje je počela historija, nakon što se na mjestima njihovog vječnog prebivališta oda počast velikanima Kluba. Na sarajevskom FIS-u će biti postavljena Memorijalna ploča kako bi se posebno označilo mjesto gdje je formalno i nastao Fudbalski klub Sarajevo. 

Sve će zaokružiti gala veče 25. oktobra u sarajevskoj Vijećnici uz poseban program i dolazak gostiju iz raznih sfera života, posebno ne zaboravljajući one koji su kroz svoje profesionalne živote ispisali najljepše stranice klupske historije.