Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
ZA MAŠTOVITIJI FUDBAL NA KOŠEVU STIGAO ADNAN ŠEĆEROVIĆ
Vijesti

ZA MAŠTOVITIJI FUDBAL NA KOŠEVU STIGAO ADNAN ŠEĆEROVIĆ

09.01.2022 u 18:50h

Adnan Šećerović u naredne dvije godine bit će jedan od nosilaca igre Fudbalskog kluba Sarajevo.

„Drago mi je što sam postao dio Bordo kolektiva i nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate, te da ću navijače učiniti ponosnim svojim igrama na terenu“, istakao je Adnan Šećerović, igrač sa fudbalskim iskustvom iz nekoliko zemalja, kojeg krasi odličan pregled igre i smirenost koja je potrebna svakom timu.

Sarajevo želi igrati napadački fudbal, a Šećerović je važan čovjek za taj posao. „Adnan je savršeno pojačanje u našem timu, kako na terenu, tako i u svlačionici jer je riječ o sjajnom karakteru, koji se ne boji preuzeti odgovornost, pogotovo u igri pod pritiskom, a upravo nam to u ovom trenutku treba!“, istakao je predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić i poželio Šećeroviću dobrodošlicu u Klub. Kako je objasnio, Adnan će svojim prisustvom biti podrška mlađim igračima da još više napreduju uz njega. Inače, Mirvić je poručio da ovo nije kraj kada je riječ o dolascima igrača.

Veznjak dolazi u Sarajevo iz armenskog Pyunika, a tokom karijere nastupao je u holandskoj Eredivisie, grčkoj Larisi, austrijskoj Erste Liga, latvijskoj Rigi, a dobar je poznavalac i Premijer lige BiH. Adnan će bordo dres obući u najboljim igračkim godinama a u Klubu ističu zadovoljstvo što je fudbaler njegovih kvaliteta stigao na Koševo.