Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Za utakmicu protiv Milsamija u prodaji 9.600 karata, prodaja počinje u ponedjeljak
Vijesti

Za utakmicu protiv Milsamija u prodaji 9.600 karata, prodaja počinje u ponedjeljak

09.07.2021 u 19:30h

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak igra revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv moldavskog Milsamija. Utakmica je na rasporedu u četvrtak 15. jula u 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase, a prodaja karata počinje u ponedjeljak u Bordo Fan Shopu.

Odlukom nadležnih organa na Koševu će moći prisustvovati 9.600 navijača (30% kapaciteta stadiona), a za navijače našeg kluba će biti otvorene sve četiri tribine stadiona Asim Ferhatović Hase. Prvenstvo pri kupovini ulaznica će imati aktivni članovi kluba, te vlasnici sezonskih ulaznica za sezonu 2019/20. Za njih će prodaja početi u ponedjeljak u 12:00 u prostorijama Bordo Fan Shopa, a ostatak navijača svoju ulaznicu će moći kupiti od utorka.

Cijene ulaznica:
Tribina „Sjever – Vedran Puljić” - 5 KM
Tribina „Istok” - 10 KM (8 KM za članove)
Tribina „Zapad” - 12 KM (10 KM za članove)
Tribina „Jug“ – 5 KM

Zbog mogućnosti pogoršanja epidemiološke situacije, te potencijalno ponovnog zatvaranja tribina za navijače, Fudbalski klub Sarajevo neće puštati u prodaju sezonske ulaznice za sezonu 2021/22.

Molimo sve naše navijače da se pridržavaju Covid protokola, nose maske, drže razmak na tribinama. Navijači će morati ući na tačno naznačeni ulaz koji piše na karti, a na utakmicu će moći ući navijači koji su:

  • Prebolovali virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci uz predočenu potvrdu o prebolovanom COVID-19
  • Vakcinisani i revakcinisani
  • Vakcinisani u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
  • Ukoliko nisu vakcinisani posjeduju negativan PCR test ne stariji od 72h
  • Posjeduju negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Vlada Kantona Sarajevo, u saradnji sa Općinom Centar i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, svim navijačima je obezbijedila besplatno testiranje uz pokaz karte za utakmicu protiv Milsamija, a tačno vrijeme i lokacija ovog testiranja će biti naknadno određeni.

Sve dodatne informacije o prodaji karata za revanš susret protiv Milsamija će biti objavljenje na zvaničnoj stranici kluba.