Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Želim pomoći Sarajevu da ostvari svoje ciljeve | Makedonski napadač novi fudbaler Bordo kluba
Vijesti

Želim pomoći Sarajevu da ostvari svoje ciljeve | Makedonski napadač novi fudbaler Bordo kluba

07.02.2018 u 16:24h

Fudbalski klub Sarajevo potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa napadačem Marjanom Altiparmakovskim. Ovaj dvadesetšestogodišnji napadač stiže u redove našeg kluba iz Sudove, gdje je u protekloj sezoni osvojio prvenstvo Litvanije. On je bio standardan u redovima pomenutog kluba, sakupivši 1162 minute na terenu, te je na 26 odigranih utakmica postigao pet golova uz četiri asistencije. Kako govori nakon potpisa ugovora, sretan je zbog dolaska u Fudbalskog kluba Sarajevo.

IMG_20180207_153132

"Za mene je izazov što sam došao u tako veliki klub kao što je Fudbalski klub Sarajevo. Moje je da radim naporno na svakom treningu i dam sve od sebe na svakoj utakmici i nadam se da ću pomoći Sarajevu da ostvari svoj cilj.", rekao je Altiparmakovski, dodavši:

"Poznajem naravno Krstu Velkoskog od ranije. On mi je rekao sve najbolje o Sarajevu, kako o gradu tako i o klubu i sigurno je da nisam pogriješio što sam došao ovdje."

Svoj komentar o dolasku našeg novog fudbalera dao je i Husref Musemić, šef struke Sarajeva. "Tražili smo u ovom prelaznom roku alternativu u napadu za Ahmetovića i mislim da smo doveli sa Marjanom igrača, koji nam može pomoći. On može igrati i na krilnim pozicijama, tako da, imamo sada više opcija u napadu i želim mu sreću u našem klubu.", rekao je Musemić.

New Bitmap Image (2)

*Altiparmakovski je odmah po dolasku u Fudbalski klub Sarajevo postao i član kluba. Kako postati član velike Bordo porodice saznajte na:  https://www.fksarajevo.ba/bs/ja-sam-sarajevo 

U svlačionici Sarajeva Altiparmakovski će se ponovo susreti sa svojim prijateljem, kapitenom Sarajeva, Krstom Velkoskim. "Mislim da nam Marjan može pomoći da ostvarimo naše ciljeve. On je dobar karakter, ima dobre radne navike i čini sve za svoju ekipu.", rekao je Velkoski.

Naš novi fudbaler je prije Suduve u Litvaniji nastupao još za Pelister i Rabotnički u Makedoniji, te hrvatski Inter i Xanthi iz Grčke. Dobro nam došao Marjane!

HD_polusezonske